فاراکست، انتشار ماهانه از وبسایت فارانیوم و پلتفرم های معتبر پادگیر
09131533251
0

نظم و انضباط، دلیل رشد تحصیلی شما

قرار بود در بخش مَسترینگ در مورد نظم نوشته شود ولی هرچه فکرکردم دیدم که باید از همین اول راه سنگ­هایمان را با هم وا بکنیم و در این مورد دست به تغییر بزنیم.

وقتی سخن از نظم می­شود عموما به یاد مرتب بودن میز و اتاق و کمد لباس­هایمان می­افتیم. اما یادمان باشد که این نظم تنها گوشه ای از نظم است. در ادامه میخواهیم نظم را در سه بخش بررسی کنیم:

الف) نظم فیزیکی: این نظم همونیه که همه میگن. کتاب ها یه جا باشه لباسها تا شده باشه و مرتب توی کمد. روی میزتون تمیز باشه و مرتب. و سخنانی از این دست…

حالا بخوایم جمع بندی کنیم:

رفقا نظم بیرون به درون سرایت میکنه و بی­نظمی بیرون هم به درون وارد میشه. پس سعی کنین نه فقط محیط مطالعه تون بلکه کلا در هر کجا که زمان تون رو میگذرونین عامل نظم باشین. ینی چی؟ ینی اینکه شما از اتاق خودتون شروع کنین و اگر در محیطی بیرون از خونه درس میخونین مثلا پانسیون اونجا رو هم مثل اتاق خودتون بدونین و مرتب نگهش دارین. از روی تخت خواب، میز مطالعه، کتابخونه، کمد لباسها، سعی کنین همیشه منظم نگهش دارین و توی برنامه­ تون هم مثلا دو هفته یبار یه چک کلی بکنین که چیزی از نظم خارج نشده باشه…

ب) نظم زمانی: نظم زمانی رو اگه بخوام بگم کل اش در این خلاصه میشه که هر سخن جایی و هر کار زمانی دارد… هر چیزی وقت خودش. وقت غذا خوردن فقط غذا بخورین. وقت مطالعه تون مشخص باشه و به همه هم اطلاع بدین که توی این بلوک زمانی مثلا از ساعت 16 تا 23 قرار نیست بجز درس و استراحت بین اش کار دیگه­ای انجام بدین… برای استفاده از موبایل تون بچه­ ها خواااااااهشاااا یه باکس محدود داشته باشین و ابداً این باکس قبل از خواب یا قبل از شروع درس ­خوندن تون نباشه… مثال بگم؟؟؟ واسه خودتون تعیین کنین که از 8 تا 13:30 درس هست و استراحت های بین اش ( حالا جلوتر میگم واسه این استراحت ها چه برنامه­ ای داریم ) بعد در فاصله بین درس تا ناهار که مثلا ساعت 14 هست، این باکس رو میزاریم واسه موبایل که حالا اگر صحبتی داریم یا جواب پیامی رو میخوایم بدیم از این باکس استفاده می­کنیم…

یه پرانتز:

در مراعات این بلوک بندی زمانی که بالا یادش گرفتیم حتما از کمک پدر مادر و یا کسی به شما نزدیک هست استفاده کنین و ازشون بخواین خصوصا توی روزای اول که یخورده سخت تر هست واستون این جور کار کردن براتون حکم مبصر رو داشته باشن. مطمین باشین وقتی نتیجه اش رو دیدین و هم تمرکزتون رو رسید به هزااار و هم نتیجه تون دو برابر بهتر شد خودتون عاشقش میشین.

ج) نظم ذهنی: نظم ذهنی عبارت است از عدم تلاقی افکار متفاوت در یک زمان. در واقع این موضوع که شما بتوانید در یک زمان به روی یک موضوع به طور مداوم و متمرکز زمان بگذارید و به نتیجه و راه ­حل برسید.

یه نکته ریز بگم بچه ها؟ به نظر من نظم ذهنی حاصل جمع نظم فیزیکی و زمانی هست. شما زمانی میتونین به نظم توی افکارتون دست پیدا کنید که از قبلش تعیین کنین قرار هست در هر زمان چه کاری انجام بدین و به چه موضوعایی فکر کنین.

اما قدم بعد که مکمل اون هست:

نکته: به این موضوع ایمان بیاورید که وقتی در زمان مربوط به یک کار به کار دیگری می اندیشید مجبور خواهید شد در زمان دیگری که ربطی به آن فعالیت ندارد انرژی تان را به آن اختصاص دهید.

یه تکنیک هم اینجا میگم که به 4 مربع کاوی معروف هست و حداقل کاری که میکنه اینه که شما رو با خودتون روراست میکنه که اکثر وقت تون رو چجوری دارین به کار می برین:

 

 

در بررسی این جدول می­توان به نکات زیر اشاره کرد:

در ابتدا ذکر این نکته لازم است که به عقیده دکتر کاوی، کارهای ما یا ضروری هستند (ینی باید خیلی زود و تا قبل از ضرب­العجل معین اونا رو تموم کنیم و اگر از یه مدتی دیرتر بشه دیگه قابل انجام نیست) یا مهم (کارهایی که در راستای اهداف و ارزشهای ما هستند و درصورت انجام شون میتونیم نتایج فوق العاده­ای بگیریم).

استفان کاوی مطرح می­کند بیشتر افراد زمان­شان را در بخش هایی بجز بخش 1 می­گذرانند. اما باید به این نکته توجه کرد بخشی از کارهای غیراضطراری و مهم که در درازمدت برای ما اثربخشی مثبتی دارند عامل تمایز ما خواهند بود. به عنوان مثال ورزش کردن یا برنامه ریزی برای آینده کارهایی هستند که ما برای انجام آنها اضطراری نداریم اما از درجه اهمیت بالایی برخوردارند، در صورتیکه این کارها را در درازمدت انجام دهیم مسلما نتایج شگفتی خواهیم گرفت.

مثال بارزِ بارزِ بارزش درس خوندن در مواقعی که الزامی براش وجود نداره. شما میتونی انجامش بدی و یا اینکه موکولش کنی به شب امتحان… فرقش چیه؟؟؟ فرقش رو به نظرم باید تجربه کنین تا متوجه بشین اما چون دوستتون دارم و نمیخوام که زخم بخورین از این داستان در یک کلام با صدای بم و خسته میگم بهتون: رفقا سر زندگیتون با هیچی قمار نکنین… وقتی پای آینده تون هم اومد وسط شوخی و تقدیر و اینا رو بزارین کنار لطفا… توکل تون به خدا باشه و با همون نعمت هایی که خدا بهتون داده شیرجه بزنین به سمت موفقیت و حال خوب…

عزیزان دلم توی سال کنکور تفریح یکی از نیازهای اساسی شماست اما در زمانی که واقعا نیاز داشته باشید بهش… اگه از یه حد بیشتر بشه شما رسما وارد باکس 3 میشین که جای خیلی خیلی بدی هسسسسست!!!

 

ارادتمند

محمد حسام سوف باف سرجمعی

مدیر محتوایی گروه مشاوره تحصیلی فارانیوم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *