لازم دانستم به این نکته اشاره کنم که تا زمانیکه شما تمام کننده خوبی نباشید نمیتوانید شروع کننده خوبی باشید. مقصود از تمام کننده بودن این است که باید بتوانید میزان تلاش، دستاوردها یا شکست های هر دوره را به همان دوره مربوط بدانید و اجازه ندهید میزان تلاش شما در یک برهه از زمان کل مسیر زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهید.
رفقا اگر دو سال اول رو خوب درس نخوندین این دلیل نمیشه که سال آخر هم درس نخونین و یا اگر هم تونستین خوب درس بخونین و خوب نتیجه بگیرین این موضوع هم دلیل نمیشه که این روال ادامه دار باشه… میخواین امتحانش کنین؟؟؟ شمایی که ترازت 7500 هست سه ماه ساعت مطالعه ات رو نصف کن ببین چی میشهههه!!!؟؟؟ این مثالی رو که زدم خودم اجراش کردم و نتیجه اش نه تنها باعث شد خیلی سخت به مسیر برگردم بلکه باعث شد توی یه دوره از سال تحصیلی دوازدهم دچار افسردگی هم شدم… پس خوب چشماتون رو باز کنین باشد که رستگار شوید…
نکته بعد: اگر دو سال درس نخوندی و الان حالت بده درس بگیر ازش… این حال بد هیچ دلیلی نداره بجز انجام ندادن کاری که پذیرفتی انجامش بدی و ندادی… این نکته رو باید ادبی گفت این مدلی جواب نمیده.
نکته مهم: تنها عایده و دستاورد شما از شکست ها و نقصان های گذشته درس هایی است که باید بگیرید و حس جبران شما خواهد بود که عامل موفقیت شما خواهد شد.
پس اگر شکست یا کم کاریای از قبل بوده، با فکر کردن بهش نه تنها چیزی درست نمیشه که وقت و انرژی تون هم هدر میره. بهترین راه اینه که از گذشته تون درس بگیرین… نگاه کنین بچه ها شما اگر توی هر زمینه ای موفق شدین برین ببینین چیکارا کردین که موفق شدین و اگر شکست خوردین تحلیل کنین که دلیل اش چی بوده و دیگه اون کار رو تکرار نکنین…
نکته: گذشته خودتان را دوست داشته باشید و آن را بپذیرید. دوستان من تا زمانیکه به گذشته خودتان به چشم حقارت نگاه کنید، ابداً امکان اتفاقات خوب برای آینده وجود نخواهد داشت. شما برای رسیدن به تجربیات گذشته تان کم سختی نکشیدهاید و این تجربیات ( شکست ها و پیروزیها ) آسان به دست نیامدهاند پس آنها را جزیی از وجود خودتان بدانید و با آنها پله های مسیرتان را بسازید.
ارادتمند
محمد حسام سوف باف سرجمعی
مدیر محتوایی گروه مشاوره تحصیلی فارانیوم