فاراکست، انتشار ماهانه از وبسایت فارانیوم و پلتفرم های معتبر پادگیر
0

خواستن توانستن نیست…

▫️هنوز هم که هنوزه زیاد می بینیم که خیلیا معتقدن اگه یه هدفی داشته باشی و روزی ۶ بار اونو روی کاغذ بنویسی، قطع به یقین میتونی بهش برسی ولی عقل سلیم میگه که برخلاف شعار های زرد و گول زننده ای که همیشه وجود داشتن، ابتدایی ترین نیاز ما برای رسیدن به هر هدف و یا برطرف کردن هر مشکلی بعد از تعیین صحیح مختصات اون هدف یا مشکل، نیاز به برنامه ریزی صحیح و اصولی هست…

خود من هم که دارم این تکست رو مینویسم خیلی هدف ها توی زندگی ام داشتم که واقعا و از ته دل هم میخواستم بهشون برسم، ولی چون هیچ برنامه ریزی ای براشون نکردم و یا نتونستم خوب برنامه ام رو اجرا کنم، بهشون دست پیدا نکردم و بعد از یه مدت نه تنها کامل بیخیال شدم بلکه حتی چرایی انتخاب اون هدف رو هم فراموش کردم…

توی این مقاله قراره در مورد یک سری از نکات مهم در مورد برنامه ریزی درسی صحبت کنیم.

دوستان من، یکی از موقعیت هایی که انسان ها در اون اقدام به تعیین هدف می کنن، در زمان بروز مشکلات هست، یعنی زمان هایی که به مشکل یا کمبودی در زندگی مون برمی‌خوریم که از ته دل میخوایم اونو از روزمرگی مون حذف کنیم…

مثلا دانش آموز یا دانشجویی که نمرات خوبی توی مدرسه یا دانشگاهش نمی گیره و مورد تحقیر دوستاش یا توبیخ استاد و معلمش هس.

یا پسر و دختر نوجوانی که تناسب اندامش رو از دست داده و حس خوبی از فیزیک بدنی اش نداره و در صدد ایجاد تغییری در مسیرش هست…

حالا بریم سراغ اینکه چجوری قدم به قدم برای حل این چنین مشکلاتی برنامه ریزی کنیم:

✨️ کارل یونگ میگه: “ما نمی توانیم چیزی را عوض کنیم مگر اینکه ابتدا آن را بپذیریم”.

قطعا شما هم دچار این حالت شدین که گاهی بعد از رخداد یک حادثه نمیتونین اون اتفاق رو باور کنین و سعی در انکار اون دارین…

در حالیکه می دونیم اولین فاکتور برای آغاز فرایند رشد و حل یک مشکل پذیرش وجود اون مشکل و البته باور به مسئول بودن ما در قبال رفع اون مشکل یا دسترسی به اون هدف هست…

عملا تا وقتی ما با خودمون تعارف داشته باشیم و واقعیت رو جوری نشون بدیم که کمتر بهمون صدمه بزنه، ببخشیدا ولی هیچ غلطی نمیتونیم بکنیم.

به تعبیری شاید بتونیم سخت ترین کار دنیا رو پذیرفتن مشکلات مون بدونیم، در حالیکه باید این رو هم بدونیم که اتفاقا مهم ترین گام در مسیر رفع یک مشکل پذیرش اش هست، به گونه ای که یک شاخه از علم روانشناسی تحت عنوان روانشناسی ACT بر پایه همین دیدگاه بنا نهاده شده…

دیدگاهی که به ما یادآوری میکنه ابتدا باور کنیم که مشکلی در زندگی مون وجود داره و پس از اون بپذیریم که مسئول برطرف کردن اون مشکل و بهبود حال ما، کسی به جز خودمون نیست…

پس مشکلات رو دقیق روی کاغذ بیارین و از همه ابعاد مختلف شون آگاه بشین.

دلیل اینکه این نوشتن مهم هست، اینه که خیلی وقت ها ما از مواجهه با مشکلات مون می ترسیم. و البته باید متوجه این موضوع باشیم که ما از چیزی می ترسیم که اون رو نمی شناسیم و اطلاعات کافی راجع بهش نداریم. در حالیکه اگر کمترین زمان ممکن رو صرف شناخت واقعی مشکلات مون بکنیم مسلما ترس ما هم از برخورد با اونها کمتر خواهد شد.

خب حالا که مشکل مون رو شناختیم شروع به پیدا کردن راه حل میکنیم و در مورد روش‌هایی که میتونیم با کمک شون مشکل مون رو حل کنیم تحقیق می‌کنیم…

در این مسیر توصیه میشه حتما از نظرات اشخاص باتجربه و آگاه تر از خودمون کمک بگیریم و از تجربه های بزرگتر ها و مشاورین مون نهایت استفاده رو ببریم…

اما در مورد خود برنامه ریزی و نکات مهم مربوط به اون توی پست ” ریزه کاری های برنامه‌ریزی تحصیلی” مفصلا حرف زدیم و توصیه می‌کنم حتما بخونین اش.

ولی در انتها به یه تعداد نکته تستی مرتبط به حل مسال و مشکلات و دستیابی به اهداف اشاره می کنم…

📌 نکته اول: تغییرات ماه رمضونی رو جدی بگیرین…
منظورم این هست که خیلی از وقت های نیاز هست که یهویی یه سری از اشتباهات رو ترک کنیم. بی وقفه و دقیقا در مقابل مدل تدریجی تغییر عادات که میگه به مرور باید عادت جدید رو جایگزین عادت فعلی کنیم. خیلی وقت ها باید مثل ماه رمضون که یهویی میاد و خیلی کارا رو ممنوع میکنه، خودمون تصمیم بگیریم یه سری از عادت ها رو کنار بگذاریم تا مشکلات مون برطرف بشن…

📌 نکته دوم: هیچ وقت فراموش نکنین که اعتراض کردن کسی رو خلاص نمیکنه، بلکه بیشتر تحت فشار قرار میده… وقتی با مشکلی روبرو شدین و هدفی رو برای خودتون انتخاب کردین سعی کنین مسئولیت صفر تا صد همه چی رو بر عهده بگیرین و تقصیر رو گردن هیچ کس یا چیز دیگه ای نندازین و یا اعتراضی به شرایط و ادمها وارد نکنین…

📌 نکته سوم: خیلی زود تصمیم تون رو بگیرین و بهش پایبند باشین.
ایستادگی شما برای رسیدن به اهداف تون احترام به خودتون هست، چون شما بودین که این اهداف رو انتخاب کردین.
کسانی موفق میشن که به سرعت تصمیم میگیرن و به کندی موضع اتخاذ شده رو عوض می‌کنن. خیلی از ما میدونیم برای موفقیت چه کارایی رو باید انجام بدیم ولی هیچ موقع تلاشی براش نمی‌کنیم و اون کارا رو انجام نمیدیم. ولی بیاین سعی کنیم به مسیری که داریم توش قدم بر می داریم ایمان داشته باشیم و هیچ موقع فراموش نکنیم که:
” تا وقتی به خودمون و حرفا و قول هامون احترام نذاریم کس دیگه ای هم این کار رو انجام نمیده. 🙂🤝🏻♥️

میزون باشین و موفق…
محمد حسام سوف‌باف سرجمعی
مدیر محتوایی گروه مشاوره تحصیلی فارانیوم 💯

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *